JAGTINSTRUKTØRER

Jeg tilbyder instruktørkurser, der udvikler og udvider trænerstabens viden og håndtering af hundetræning og -adfærd på træningspladsen med undervisning i blandt andet apportering, ro på post og dirigering.

Fotograf: Irene Jarnved
Fotograf: Irene Jarnved

Al undervisning vil tage udgangspunkt i den rådgivning, der er mulighed for at give jægeren/ejeren på træningspladsen, hvor vi har et helt hold ejere til stede, der alle har en forventning om at blive set og vejledt.

Som udgangspunkt er de fleste jagtinstruktører "klædt på" til at formidle indlæring af jagthunden, der reagerer hensigtsmæssigt og forventet på indlæringen i forhold til race og arbejdsområde.
Men netop fordi indlæringen af jagthunden ofte omhandler emner, der "trykker på gen-knappen" i form af medfødte og ofte intense egenskaber, er det nødvendigt at være i stand til at gribe indlæringen forskelligt an fra individ til individ.
Dette kræver en viden om adfærd, detaljer, timing og kreativ tænkning, så den enkelte hund bliver indlært i forhold til dens formåen og kompetencer.

Al undervisning foregår efter ideologien, som jeg har beskrevet i min bog "Fra hvalp til jagthund" (se mere under fanebladet "Irene Jarnved" og "bogudgivelser").

Forslag til kursusemner:

  • timing og detaljer indeholdende ideer til håndteringen af den enkelte hunds indlæring
  • ro på post inkl. håndtering af hunden, der preller på vildt
  • håndtering af hunde med et forhøjet stressniveau
  • tackling af træningsproblemer
  • apportering inkl. håndtering af hunde, der blinker eller knaldapporterer
  • lige linjer - dirigering inkl. stop, områdesøg osv.

Andre og individuelle ønsker/emner modtages gerne.

Fotograf: Irene Jarnved
Fotograf: Irene Jarnved
Fotograf: Andy Biggar
Fotograf: Andy Biggar