KURSER OG UDDANNELSER

Jeg bliver aldrig færdig med at være nysgerrig på og åben for at lære nyt, der kan bringe mig videre i træningslivet med hunde.
Og derfor holder jeg mig opdateret på min grundviden, ved at blive ved med at deltage på kurser og seminarer, når jeg finder emner, der er givende for mig.

Via kombinationen af viden og erfaring sammen med inspiration fra andre trænere, har jeg skabt min egen metode og tilgang at håndtere træning og adfærd på.

Mine tidlige og primære ”læremestre”, der har givet mig mest inspiration til mit arbejde, er den svenske og utrolig dygtige hundepsykolog Anders Hallgren og biolog og etolog Lars Fält helt tilbage i 1990'erne.
Bob Bailey fra USA har også været en stor inspirationskilde.
Jeg deltager på kurser hos nogle af de bedste retrievertrænere. De har lært mig meget om praktisk træning af retrievere, som har givet en stor viden om indlæring af efterskudsarbejdet også for spaniels og stående hunde.

Igennem årene har jeg taget adskillige kurser og efteruddannelser, bl.a. i kropssprog og mimik, racekendsskab, spor og andet næsearbejde, klikkertræning (både på hunde og høns…), timing og detaljer og div. kurser og uddannelser i problemadfærd.
I jagtverdenen benytter jeg mig af at tilmelde mig kurser hos udenlandske og danske trænere. Jeg arbejder ofte med en anden ideologi og indlæringsmetode end den, jeg oplever bliver rådgivet i på kurserne. Men jeg får ofte input og inspitation til øvelsesvalg og vinkler på træningen, jeg kan omsætte til min ideologi.

Jeg bruger meget tid på at arbejde praktisk med hunde - både mine egne og andres - i både almindelig indlæring og indlæring af jagttræning. Og de er uden tvivl er mine store hjælpere, der viser mig, hvor, hvordan og hvornår teorien holder i praktikken.
Og de giver mig feed back på de alternativer, jeg kommer op med, når en indlæringsvinkel ikke fungerer optimalt. Lige indtil indlæringen "sidder i skabet".

Foto: Irene Jarnved
Foto: Irene Jarnved